הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג חצילים חתוכים לקוביות
שמן לטיגון
½ ק"ג בשר כבש או עוף
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית זעפרן
½ כפית קינמון טחון
½ כפית מלח
½ כוס צנוברים קלויים
½1 כוסות אורז
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר נוח לטיגון או במטגנת, ומטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים. מעבירים לנייר סופג.
2. מבשלים כבש או עוף בסיר עם 4 כוסות מים ותבלינים במשך 35 דקות, עד שהבשר מוכן. מסננים מהנוזלים (ושומרים אותם), מוסיפים צנוברים ושומרים בנפרד.
3. מפזרים 2 כפות אורז על תחתית סיר אחר, מוסיפים את הבשר המבושל, החצילים ושאר האורז. מניחים צלחת חסינת חום בקוטר קטן מעט מהסיר, ויוצקים עליה את הנוזל בהדרגה ובעדינות, בכדי שלא לפגוע בשכבות.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהאורז רך מאוד וכל הנוזלים התאדו. מסירים את המכסה והצלחת, הופכים את הסיר בעדינות על מגש ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון