חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מקלובה חצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקלובה חצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג חצילים חתוכים לקוביות
שמן לטיגון
½ ק"ג בשר כבש או עוף
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית זעפרן
½ כפית קינמון טחון
½ כפית מלח
½ כוס צנוברים קלויים
½1 כוסות אורז
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר נוח לטיגון או במטגנת, ומטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים. מעבירים לנייר סופג.
2. מבשלים כבש או עוף בסיר עם 4 כוסות מים ותבלינים במשך 35 דקות, עד שהבשר מוכן. מסננים מהנוזלים (ושומרים אותם), מוסיפים צנוברים ושומרים בנפרד.
3. מפזרים 2 כפות אורז על תחתית סיר אחר, מוסיפים את הבשר המבושל, החצילים ושאר האורז. מניחים צלחת חסינת חום בקוטר קטן מעט מהסיר, ויוצקים עליה את הנוזל בהדרגה ובעדינות, בכדי שלא לפגוע בשכבות.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהאורז רך מאוד וכל הנוזלים התאדו. מסירים את המכסה והצלחת, הופכים את הסיר בעדינות על מגש ומגישים.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון