חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שיפודי קטפיש (שפמנון) ברוטב עגבניות פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שיפודי קטפיש (שפמנון) ברוטב עגבניות פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 פילטים של קטפיש חתוכים לקוביות (ללא עור) – כ-1 ק"ג
125-150 גרם פטריות שמפיניון חצויות
1 ביצה
פירורי לחם
שמן לטיגון
לרוטב: ½1 כפות רסק עגבניות
½ כרישה חתוכה גס
2 שיני שום חתוכים גס
½1 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 גבעול סלרי
1 כף שמן קנולה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
¼ כפית פלפל שחור גרוס
¾ כוס מים
1 כפית חומץ
אופן ההכנה
טורפים את הביצה. מערבבים את קוביות הדג עם הביצה. מצפים את הדג הטבול בביצה בפירורי לחם, היטב מכל הכיוונים. משפדים את קוביות הדג והפטריות על שיפוד יאקיטורי קטן (שיפודי במבוק קטנים מאד שמוצאים בעיקר בחנויות המזרח הרחוק) באופן כזה שעל השיפוד יהיו שתי חתיכות דג ופחצית הפטרייה, לסירוגין.
מחממים שמן במחבת. כמות השמן צריכה להיות בגובה של כס"מ מתחתית המחבת ולכן רצוי להשתמה במחבת עמוקה. מטגנים את שיפודי הדג להזהבה מכל הכיוונים ומעבירים מיד לנייר סופג.
במקביל מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומסננים.
מגישים לכל סועד 4-5 שיפודים ומעט מהרוטב (על השיפודים או בכלי בצד).
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון