הוראות הכנה
מרכיבים
2 פילטים של קטפיש חתוכים לקוביות (ללא עור) כ-1 ק"ג
125-150 גרם פטריות שמפיניון חצויות
1 ביצה
פירורי לחם
שמן לטיגון
לרוטב: ½1 כפות רסק עגבניות
½ כרישה חתוכה גס
2 שיני שום חתוכים גס
½1 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 גבעול סלרי
1 כף שמן קנולה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
¼ כפית פלפל שחור גרוס
¾ כוס מים
1 כפית חומץ
אופן ההכנה
טורפים את הביצה. מערבבים את קוביות הדג עם הביצה. מצפים את הדג הטבול בביצה בפירורי לחם, היטב מכל הכיוונים. משפדים את קוביות הדג והפטריות על שיפוד יאקיטורי קטן (שיפודי במבוק קטנים מאד שמוצאים בעיקר בחנויות המזרח הרחוק) באופן כזה שעל השיפוד יהיו שתי חתיכות דג ופחצית הפטרייה, לסירוגין.
מחממים שמן במחבת. כמות השמן צריכה להיות בגובה של כס"מ מתחתית המחבת ולכן רצוי להשתמה במחבת עמוקה. מטגנים את שיפודי הדג להזהבה מכל הכיוונים ומעבירים מיד לנייר סופג.
במקביל מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומסננים.
מגישים לכל סועד 4-5 שיפודים ומעט מהרוטב (על השיפודים או בכלי בצד).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון