הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סולת
½2 כוסות מים
1 כף חזה עוף טחון
1 ק"ג בשר בקר טחון
½ כוס בצל, קצוץ דק
½ כוס סלרי, קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח ופלפל, טחון טרי
חומרים למרק:
3 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
3 ליטר מרק עוף צח
3 כפות רסק עגבניות
½ כוס צימוקים בהירים
2 גבעולי נענע
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מיץ לימון
כורכום
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
750 גרם (ברוטו) דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
אופן ההכנה
1. מכינים את הקובה: משרים את הסולת במים, מוסיפים חזה עוף טחון ומעט מלח, מערבבים ומשהים למשך רבע שעה, מסננים וסוחטים.
2. מעררבים את הבשר הטחון עם הבצל, הסלרי הפטרוזיליה והמלח ויוצרים כדורים.
3. משטחים כל כדור סולת על כף היד, שמים במרכז את כדור הבשר ועוטפים. שומרים את הקובה במקרר.
4. מכינים את המרק: מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים מרק עוף, רסק עגבניות, צימוקים, נענע, סוכר, לימון, ותבלינים. מערבבים ובודקים תיבול. מוסיפים את חתיכות הדלעת מבשלים עד שיתרככו מעט.
5. לאחר שהמרק רותח מקטינים את הלהבה ומכניסים את הקובה, ממשיכים לבשל עד שהקובות צפות.
זהו, מגישים על אורז לבן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון