הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח מצות
½1 כפיות אבקת אפיה
½1 כוסות מים חמימים
½1 כפיות מלח
60 גר מרגרינה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מערבבים את המרגרינה החתוכה עם החומרים היבשים. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים חמימים ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. לשים מספר דקות על משטח מקומח מעט (בקמח מצה) ומניחים למנוחה של 30 דקות!. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה ומשטחים כל כדור בכפות הידיים. בעזרת מערוך משטחים את כדורים על משטח מקומח מעט לעיגולים בעובי 3 מ"מ. מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית, מניחים עיגול בצק במחבת ומטגנים ללא שמן עד להזהבה קלה ועד שהבצק מקבל בועות קטנות. מוציאים ושומרים מכוסה במגבת עד להגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון