הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם מוח עגל טרי מקולף ונקי משומן וגידים , חתוך לטבעות
מעט קמח או קמח מצה
3 כפות שמן זית כתית מעולה
מיץ מלימון טרי
כמה חוטי זעפרן
¼ כוס יין לבן יבש
2 כפות פרנו או ארק
מלח
פלפל
2 שורשי שומר "ביש בש"
צרור כוסברה או פטרוזיליה
2 שיני שום פרוסות דק
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת טפלון את שמן הזית ומנמיכים את האש. מוסיפים את השום ומזהיבים
אותו.
2. מקמחים את מוח העגל ומטגנים עד להזהבה.
3. מוסיפים את טבעות השומר החלוטות(ראה למטה הכנת השומר), היין הלבן הארק
והכוסברה.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד יין לבן.
4. מוסיפים את חוטי הזעפרן ומבשלים עד לקבלת צבע וטעם רצוי. מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי
הטעם.
5. בסוף מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד כשתי דקות.
6. הגשה: מעבירים את המוח לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב הנותר. מקשטים
בכוסברה טרייה.
חליטת השומר: בסיר עם מים רותחים מניחים את ראשי השומר עם כפית מלח ל 3 דקות
מעבירים למי קרח או מים קרים פורסים לטבעות דקות
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון