חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלידה פרסית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בדרך כלל " גלידה פרסית " מוגשת עם " פלודה " שזה ברד פרסי עם אטריות .
גלידה פרסית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בדרך כלל " גלידה פרסית " מוגשת עם " פלודה " שזה ברד פרסי עם אטריות .
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חלב חצי ליטר
1 כוס סוכר 200 גרם
6 חלמונים
2 מיכלים שמנת מתוקה חצי ליטר
1 כפית מי ורדים
1 כפית או חוט זעפרן לא הכרחי
50 גרם פיסטוק מושרים במים, קלופים מקליפתם הדקה וחתוכים לרבעים
לקישוט:
פיסטוק קלוף
עלי ורדים
אופן ההכנה
1. יום קודם יוצקים 1 מכל שמנת מתוקה לתבנית אינגליש-קייק, ומקפיאים.
2. למחרת, מרתיחים את החלב, מקציפים בקערה את החלמונים עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. יוצקים בזרם דק את החלב לחלמונים תוך כדי ערבוב.
3. יוצקים את תערובת החלב, החלמונים והסוכר בחזרה לסיר. מעמידים את הסיר מעל סיר מים רותחים (באן מארי) ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת סמיכה וחמה (80 מעלות אם יש לכם מדחום לבישול).
4. מוסיפים את השמנת שנותרה (המחצית השניה הוקפאה לילה קודם), מוסיפים את מי הוורדים (ומי הזעפרן) ואת הפיסטוקים -ומקררים.
5. מכניסים את התערובת למקפיא ,מוציאים כל חצי שעה ומערבבים כדי שלא יוצרו גושי קרח.
6. כשהגלידה כמעט קפואה ומוכנה, מוציאים את השמנת הקפואה מהמקפיא, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לגלידה. בהגשה מעטרים את צלחות הגלידה האישיות בפיסטוקים קלופים נוספים ובעלי ורדים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון