הוראות הכנה
מרכיבים
2 נתחי סינטה (סירלוין)
פלפל שחור גרוס עבה
שמן תירס
2 כפות כף חומץ אורז לבן (מירין)
כוס רוטב סויה
כף סאקי או ברנדי
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
1.מוציאים את הבשר מהמקרר כ- 30 דקות טרם הצליה על מנת שיגיע לטמפ' החדר.
2.מפזרים מעל פלפל שחור.
3.מחממים מחבת עם מעט שמן בחום גבוה, וצולים את הסטייקים כדקה וחצי מכל צד.
מוציאים מהאש. ניתן להניח על הגבהה בצורת איקס כדי שלא יוציא את המיצים החוצה.
4.מוסיפים למחבת עם נוזלי הסטייק את הסוכר ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את הסקי או
הברנדי(זהירות כי המחבת יתלקח!).
5.מוסיפים את חומץ האורז ואת הסויה ומערבבים היטב. מצמצמים כשליש מהרוטב משך כ- 5 דקות, מחזירים פנימה את הסטייקים לחימום, מוציאים ומגישים.
בתאבון.
מגיש:
מקור: שרתון שנחאי
שתף את המתכון