הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית רוטב וסצסטר
1 ביצה
1 כוס פרורי לחם או קמח מצה
לרוטב:
1 כף רוטב צילי חריף
2 כפות גדושות קונפיטורת תפוזים
2 כפות חומץ אורז
2 כפות רוטב סויה
מים
אופן ההכנה
1.בקערה מערבבים ולשים היטב עד קבלת תערובת אחידה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית רוטב וסצסטר
1 ביצה
1 כוס פרורי לחם או קמח מצה
2.מהתערובת ניצור כדורים קטנים (גילגול התערובת ביד לחה)
3.במחבת עם 2 כפות שמן נטגן את כדורי הבשר עד סגירתם מכל הכיוונים
4.נוסיף את כל חומרי הרוטב מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הכדורים מביאים לרתיחה
ומנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה מגלגלים מדי פעם את הכדורים
5. מצמצמים את הרוטב עד שמתעבה
6. מגישים חם בתוספת אורז לבן מאודה
מגיש:
מקור: שף גון
שתף את המתכון