חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק שקדים מסוכרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק שקדים מסוכר שכולם אוהבים
ממתק שקדים מסוכרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק שקדים מסוכר שכולם אוהבים
הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר שקדים
500 ג"ר סוכר (ניתן להמיר לדבש או סילאן)
1 כוס מים
1/8 כפית מלח
2 כפות שמן
אופן ההכנה
1. קולים את השקדים כ 10 דקות, בתנור שחומם מראש, עד להפיכתם לשחומים.
(ניתן להכניס למיקרו ל 4 דקות ) ומקררים
2. מכניסים את השקדים הסוכר והמלח לסיר גדול עם כוס המים הרותחים ומערבבים.
3. עם העלמות המים אט אט הכל מתחיל להתקרמל הופך להיות חום זה השלב בו יש לבחוש
ללא הפסקה עד שהשקדים הופכים למבריקים וזהובים מהקרמל
4. מניחים במקביל תבנית פיירקס 25X 20 ס"מ משומנת היטב על משטח עץ.
5. יוצקים את עיסת השקדים (בזהירות רבה מכוויות ) לתוך הפיירקס משטחים בשכבה
אחידה מהדקים היטב בעזרת תחתית ספל וחותכים מיד עם סכין חדה לריבועים
6. מקררים ומעבירים לצנצנת אטומה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: האתר של יהדות מרוקו
שתף את המתכון