הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר שקדים
500 ג"ר סוכר (ניתן להמיר לדבש או סילאן)
1 כוס מים
1/8 כפית מלח
2 כפות שמן
אופן ההכנה
1. קולים את השקדים כ 10 דקות, בתנור שחומם מראש, עד להפיכתם לשחומים.
(ניתן להכניס למיקרו ל 4 דקות ) ומקררים
2. מכניסים את השקדים הסוכר והמלח לסיר גדול עם כוס המים הרותחים ומערבבים.
3. עם העלמות המים אט אט הכל מתחיל להתקרמל הופך להיות חום זה השלב בו יש לבחוש
ללא הפסקה עד שהשקדים הופכים למבריקים וזהובים מהקרמל
4. מניחים במקביל תבנית פיירקס 25X 20 ס"מ משומנת היטב על משטח עץ.
5. יוצקים את עיסת השקדים (בזהירות רבה מכוויות ) לתוך הפיירקס משטחים בשכבה
אחידה מהדקים היטב בעזרת תחתית ספל וחותכים מיד עם סכין חדה לריבועים
6. מקררים ומעבירים לצנצנת אטומה
מגיש:
מקור: האתר של יהדות מרוקו
שתף את המתכון