הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה:
2-3 תפוא"ד מבושלים בקליפתם כ 15 דקות עד חצי רכות
1 ביצה
2 כפות קמח תירס
2 כפות פרורי לחם או קמח מצה
½1 כפיות מלח
½ כפית כורכום לא חובה
למילוי:
500 ג"ר בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס עבה
¼ כפית כורכום
¼ כפית כמון
לטיגון:
¼ כוס שמן תירס
מחבת
אופן ההכנה
לקובה:
1. קולפים את תפוא"ד ומרסקים אותו על פומפיה
2. מוסיפים את קמח התירס ופרורי הלחם או קמח המצה וביצה ולשים עד קבלת עיסה עבה
3. מניחים בצד ל 15 דקות
למילוי:
4.מטגנים את הבצל והבשר הקצוץ במחבת עם 2 כפות שמן עד הזהבה מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה לעוד כ 2 דקות.
להרכבה:
5. לוקחים לכף היד כף תפוא"ד ומשטחים בכף היד עם כפית שמים מילוי על 70% ומקפלים את היתרה מעל הבשר ומסדרים יפה לעיגול (ראה סרטון)
6.טובלים במעט קמח תירס שעורבב עם פרורי לחם
7.מטגנים את הקציצות במחבת עם רבע כוס שמן עד הזהבה הופכים ומזהיבים צד שני ואז
הופכים שוב עד השחמה קלה
8. מוציאים לנייר סופג ושומרים שלא יגנב
מגיש:
מקור: רחל
שתף את המתכון