הוראות הכנה
מרכיבים
600 גר' שקדי עגל
300 גר' כמהין טריים נקיים או משומרים
3 עלי דפנה
6 יחידות פלפל אנגלי
4 פלפלים אדומים יבשים ומתוקים מושרים במים פושרים וחצויים לאורכם
3 פלפלי שאטה חריפים חצויים
4 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
10 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה
1. מרתיחים את שקדי העגל עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי כשהם מכוסים במים כ-20 דקות,
עד לריכוך השקדים. מקררים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
2. מחממים מחבת ומטגנים את השום. מוסיפים את הפלפלים היבשים, הפפריקה ומטגנים
אותה כדקה לחיזוק הצבע. מוסיפים את יתר התבלינים והחומרים ומוסיפים 2 כוסות מים,
מכסים ומרתיחים.
3. מעבירים לטאג'ין וממשיכים לבשל בתנור מחומם ל-180 מעלות כשעה.
מגיש:
מקור: השף גיא פרץ
שתף את המתכון