הוראות הכנה
מרכיבים
למעטה:
1 כוס בורגול דק שהושרה במים קרים כ 15 דקות
½ קילו בשר בקר טחון
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית קינמון
¼ כפית צילי גרוס
למילוי:
½ קילו בשר טחון עבה
1 בצל גדול קצוץ לרצועות
50 ג"ר פיסטוק חלבי קלוי קלות על מחבת
קמצוץ מלח
¼ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
לטיגון:
שמן תירס לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים עד שתופח כ 15 דקות מסננים ומוציאים נוזלים על ידי סחיטה בכף היד.
2. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומערבבים היטב
3. מעבירים את התערובת למעבד מזון ומוסיפים את רבעי הבצלים טוחנים עד קבלת עיסה
אחידה וחלקה כמו משחה גסה .
למילוי
4. מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן עד הזהבה מוסיפים את הבשר והתבלינים
תוך ערבובו ע"י מזלג למניעת גושים עד שהוא משנה את צבעו לאפור.
5. מסננים את הבשר ומוסיפים לו את הפיסטוק חלבי
להרכבת הקובה:
6.לוקחים כדור פינג פונג מתערובת הציפוי ביד רטובה עם מים ודוחפים אצבע למרכזו בתנועת
סיבוב עד ליצירת כיס שדפנותיו כמה שיותר דקות ממלאים את הכיס במילוי וסוגרים תוך גלגול של המעטפת החיצונית עד קבלת צורת לימון.
7. מטגנים בשמן עמוק עד השחמה .
מגיש:
מקור: נאגי
שתף את המתכון