הוראות הכנה
מרכיבים
16 כנפיים
1 אשכולית אדומה או תפוז מפולטת לפעמונים
1 כוס מיץ אשכוליות אדומות/תפוז
1 כוס רוטב צילי חמוץ מתוק
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
1/2 כוס סוכר
1/8 כוס שמן
1 כפית שום כתוש
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1.5 כפיות מלח גס
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. בקערה מניחים את הכנפיים ומוסיפים את הפלפל, השום, המלח ושמן ומעסים היטב
מצפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות
2. בתבנית מסדרים את הכנפיים ברווחה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות
ל40 דקות (הופכים אחרי 20 דקות)עד שמזהיבות
3. במקביל בסיר על להבה גדולה מכניסים את המיץ ושן שום קצוצהוחצי כוס סוכר ומביאים
לרתיחה
4. בסיר נוסף על להבה בינונית מכניסים את היין ורוטב הצילי ומביאים לרתיחה
5. מאחדים את תכולת שני הסירים לסיר אחד ומביאים לרתיחה מנמיכים אש לבינונית לכ 15
דקות ומצמצמים את הנוזל עד שכף שניכנסת יוצאת עם הרוטב עליה מוסיפים את הקוסברה.
6. מוציאים את הכנפיים מהתנור ומוסיפים לסיר ל 3 -4 דקות
7. מוצאים את הכנפיים לצלחת הגשה וזוללים
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון