סלט טונה פריך. brכריך גדול כמו ארוחה שלמה מפנק ומשביע. brבשנות ה 60 שההמבורגר והגאנק פוד לא היו מצויים במחוזותינו brוהרווחה הכלכלית לא נחתה עדיין, לצהריים היינו אוכלים "סנצוויץ" חצי לחם שתוכנו רוקן brובתוכו היינו אוכלים חביתה ועגבניה או סנדוויץ טונה הטעמים עדיין על שפתי brטעים מזין ובטח בריא יותר מהמבורגר סינטטי brנסו ותהנו br
|
|
|
סלט טונה פריך. brכריך גדול כמו ארוחה שלמה מפנק ומשביע. brבשנות ה 60 שההמבורגר והגאנק פוד לא היו מצויים במחוזותינו brוהרווחה הכלכלית לא נחתה עדיין, לצהריים היינו אוכלים "סנצוויץ" חצי לחם שתוכנו רוקן brובתוכו היינו אוכלים חביתה ועגבניה או סנדוויץ טונה הטעמים עדיין על שפתי brטעים מזין ובטח בריא יותר מהמבורגר סינטטי brנסו ותהנו br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 גמבה
1 בצל אדום
1 מלפפון ירוק רק את החלק עם הקליפה
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה דק
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
¼ פלפל חריף קצוץ דק
מעט מלח ופלפל שחור
מיץ מלימון טרי
¼ כוס שמן זית
2 קופסאות של טונה משומרת בשמן
¾ לחם שחור נקי מהחלק הרח- החלק הלבן
אופן ההכנה
מחממים מחבת טפלון לחום גבוה, בוזקים את שמן הזית ומקפיצים את הבצל עם השום, מטגנים לגוון חום זהוב ומוסיפים את הפלפל, הסלרי, הפטרוזיליה ולבסוף העגבניה. מקפיצים
כדקה נוספת ומכבים את הלהבה . מתבלים במלח ופלפל גרוס, סוחטים לימון ומקפיצים שוב.
מוסיפים את הטונה מפוררת גס והמלפפון הקצוץבקערה ומערבבים במרץ על מנת שכל הטונה תתחבר היטב עם הירקות וכך הטעמים יקפצו מדרגה.
מכניסים את כל התענוג לתוך ה ¾ ככר לחם ה "סנדביץ'" ומגישים.
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון