הוראות הכנה
מרכיבים
½ חזה עוף חתוך לרצועות דקיקות
1 כוס לבבות עוף חצויים
½ כוס טחול עוף
1 כוס כבדי עוף חתוך לרצועות
1 כוס מלאה בפרגיות עוף קצוצות דק מאוד
3 בצלים לבנים קצוצים דק מאוד
2 חציל קלוי מראש ומקולף (מומלץ לקלות על אש גלויה)
4 שיני שום קצוצות דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
½1 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כפית כורכום
½ כפית פפריקה חריפה
כפית מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
מגישים את המנה עם:
3 כפות עמבה (לא חובה)
מעט טחינה להגשה וכמובן לחם או פיתה!!
אופן ההכנה
1.מערבבים את כל חלקי העוף וחלקי הפנים הקצוצים עם ¼ כוס שמן זית, מלח
פלפל ואת כל התבלינים , בתוך קערה. סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
2.קוצצים את הבצל דק ומקפיצים על מחבת לוהטת עם 2 כפות שמן זית עד לגוון זהוב.
3.מוסיפים את חלקי העוף וחלקי הפנים המתובלים למחבת הלוהטת ומקפיצים עד שהפרגיות
מוכנות.
4.מוסיפים את כל צמחי התבלין וטועמים. מוסיפים מעט פלפל ומלח, לפי הצורך ומקפיצים עוד
דקה.
5.מוסיפים את תוכן החצילים הקצוצים דק למחבת ומקפיצים עוד דקותיים
6.ממלאים בפיתות ונגיעת טחינה מעל ולאוהבים קצת עמבה
מגיש:
מקור: שגב משה
שתף את המתכון