הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר:
500 ג"ר בשר צוואר טחון עבה
½ כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
½ כף כמון מזרחי
1 כפית פלפל שחור טחון עבה
½ כפית מלח
קמצוץ ציפורן טחונה
קמצוץ סוכר
½ כוס פטרוזיליה
¼ כוס שמן זית
לרוטב הפיקנטי:
6 שיני שום קצוצות דק
1 בצל גדול קצוץ דק
5 עגבניות תמר קצוצות דק (רצוי מקולפות)
1 כף רסק עגבניות
¾ כפית מלח
1 כפית פפריקה
1 פלפל חריף קצוץ דק מאוד
אופן ההכנה
1. מערבבים יחדיו את כל חומרי הקציצה בקערה גדולה עד קבלת עיסה אחידה
2. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג (ביד רטובה) ומניחים בצד זה ליד זה
3 מטגנים את כדורי הבשר , במחבת או בטאגין, עם ¼ כוס שמן זית עד ההשחמה קלה מכל צדדיהם ומעבירים בעדינות לקערה בצד.
4. מטגנים את הבצל עד שקיפות, באותו סיר עם השמן הנותר. מוסיפים את השום הקצוץ
לעוד כדקה.
5. מוסיפים את כף רסק העגבניות ומבשלים עוד כ 2 דקות תוך עירבוב עד שציבעו משחים
קצת מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים לעוד דקה.
6. מוסיפים את העגבניות ומערבבים מוסיפים את כדורי הבשר ומים עד לגובה פני התבשיל
ומנמיכים אש
7. שוברים את הביצים כאשר מקפידים שהחלמונים לא יתפוצצו מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ 5 דקות
8. מגישים על צלחת כ 3-4 כדורים ביצת עין וכף נדיבה של הרוטב ומפזרים מעל מעט
פטרוזיליה או כוסברה
מגיש:
מקור: השף ריק שטיין
שתף את המתכון