חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר מרוקאיים בשקשוקה פיקנטית מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מדהימה כדורי בשר בקר טובלים ברוטב שקשוקה פיקנטי אדום ובליווי ביצת עין brהולך מצויין עם חלה טריה
כדורי בשר מרוקאיים בשקשוקה פיקנטית מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מדהימה כדורי בשר בקר טובלים ברוטב שקשוקה פיקנטי אדום ובליווי ביצת עין brהולך מצויין עם חלה טריה
הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר:
500 ג"ר בשר צוואר טחון עבה
½ כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
½ כף כמון מזרחי
1 כפית פלפל שחור טחון עבה
½ כפית מלח
קמצוץ ציפורן טחונה
קמצוץ סוכר
½ כוס פטרוזיליה
¼ כוס שמן זית
לרוטב הפיקנטי:
6 שיני שום קצוצות דק
1 בצל גדול קצוץ דק
5 עגבניות תמר קצוצות דק (רצוי מקולפות)
1 כף רסק עגבניות
¾ כפית מלח
1 כפית פפריקה
1 פלפל חריף קצוץ דק מאוד
אופן ההכנה
1. מערבבים יחדיו את כל חומרי הקציצה בקערה גדולה עד קבלת עיסה אחידה
2. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג (ביד רטובה) ומניחים בצד זה ליד זה
3 מטגנים את כדורי הבשר , במחבת או בטאגין, עם ¼ כוס שמן זית עד ההשחמה קלה מכל צדדיהם ומעבירים בעדינות לקערה בצד.
4. מטגנים את הבצל עד שקיפות, באותו סיר עם השמן הנותר. מוסיפים את השום הקצוץ
לעוד כדקה.
5. מוסיפים את כף רסק העגבניות ומבשלים עוד כ 2 דקות תוך עירבוב עד שציבעו משחים
קצת מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים לעוד דקה.
6. מוסיפים את העגבניות ומערבבים מוסיפים את כדורי הבשר ומים עד לגובה פני התבשיל
ומנמיכים אש
7. שוברים את הביצים כאשר מקפידים שהחלמונים לא יתפוצצו מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ 5 דקות
8. מגישים על צלחת כ 3-4 כדורים ביצת עין וכף נדיבה של הרוטב ומפזרים מעל מעט
פטרוזיליה או כוסברה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף ריק שטיין
שתף את המתכון