חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף שלם בסגנון מראקש - מעדן שלא ישכח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף שלם מאודה ואפוי מלווה ומצופה בהמון תבלינים ארומטיים כדאי brמעדן של ממש
עוף שלם בסגנון מראקש - מעדן שלא ישכח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף שלם מאודה ואפוי מלווה ומצופה בהמון תבלינים ארומטיים כדאי brמעדן של ממש
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף בשקל 2-3 ק"ג
2 עגבניות מגורדות על מגרדת
1 בצל גדול מגורד על מיגרדת
1 כף גדושה קוביות לימון כבוש
1 כף שטוחה שום כתוש
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
1 מקל קינמון
1 כף גינגר מגורד
½1 כפיות מלח
קמצוץ ציפורן טחונה
מספר שערות זעפרן
½ כף כורכום אדום
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס קוסברה קצוצה
¼ כוס שמן זית
1 כף מחמאה
100 ג"ר זיתים ירוקים מגולענים
אופן ההכנה
1. סיר גדול שיכול להכיל את העוף בשלמותו
למישרה:
2. מוסיפים לסיר את שמן הזית, רסק העגבניה, המחמאה, השום,
קוביות הלימון הכבוש, הפטרוזיליה והקוסברה הקצוצה וכל שאר התבלינים למעט הזיתים
3. מערבבים היטב את כל החומרים ומורחים את העוף היטב היטב בחומרי המישרה
4. מניחים את הסיר על להבה קטנה ומוסיפים לו לא יותר מכוס מים מכסים ומבשלים כ 30
דקות.
5. מוציאים את העוף ללא הרוטב לתבנית אפיה
6. מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות עד הזהבה עמוקה כ 30 דקות
7. במקביל מוסיפים לרוטב שנישאר בסיר את הזיתים המגולענים ומבשלים עד הסמכה.
8. מוציאים את העוף לצלחת הגשה ויוצקים מעליו את הרוטב בנדיבות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: sousoukitchen
שתף את המתכון