הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות עוף
150 ג"ר פרורי לחם לציפוי
50 ג"ר קמח לבן
2 ביצים
כף מלח
¾ כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
3 שיני שום כתושות (או חצי כפית אבקת שום)
¼ כפית חאווייג` (או תבלין שווארמה)
¼ כפית כורכום
½ כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
קמצוץ צ`ילי גרוס
אופציונלי כף חרדל
אופן ההכנה
1. מנקים את חזות העוף מעצמות ושיירים וחותכים אותם לקוביות של 3X3
2. במעבד מזון עם מחצית מהתבלינים והחרדל קוצצים בפולסים את חזות העוף
לטחינה גסה
3. בקערה מערבבים את פרורי הלחם עם יתרת התבלינים
4. בקערה מערבלים היטב את 2 הביצים לקבלת בלילה אחידה
5. מסדרים קערה עם הבשר הקצוץ, קערה עם הקמח, קערה עם הביצים, קערה עם פרורי
הלחם, מגש מצופה בנייר אפיה
6. ביד מקומחת לוקחים כדור קטן מהבשר הטחון ומעצבים לצורה הרצויה וטובלים בקמח
מעבירים לביצה ולפרורי הלחם ומצפים היטב
7. מעבירים למגש בגמר עיצוב כל הכמות מעבירים למקרר ל 20 דקות
8. במחבת טפלון עם שמן התירס מטגנים על אש בינונית נמוכה כ 4 דקות לכל צד עד
להזהבה מוציאים לנייר סופג
מגיש:
מקור: שף עומרי שחר
שתף את המתכון