חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת ספגטי ובשר טחון מדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון הזה מזכיר במראה ובהכנה את הכנאפה המתוק,
פשטידת ספגטי ובשר טחון מדהימה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון הזה מזכיר במראה ובהכנה את הכנאפה המתוק,
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי קג` בשר טחון (עדיף בקר עם כבש)
1 חב` ספגטי דק
2 בצל בינוני קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כמון
כורכום
מעט בהרט עיראקי (לא חובה)
מלח-פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה
1. מבשלים את הספגטי ומסננים.
2. מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום והבשר
ומערבבים עד שהבשר מפורר ומבושל כמעט לגמרי, מתבלים במלח, פלפל, כמון, בהרט
(אפשר להחליף את הבהרט בקארי או תבלין שווארמה)
3. קערה מערבבים את הספגטיעם הביצים, מלח, פלפל ומעט כורכום
(אפשרי ורצוי להוסיף מעט קינמון . ואני אוהב בזה גם מוסקט)
4. משמנים מחבת טפלון רחבה ומסדרים בתוכה חצי מכמות הספגטי,
מעל מסדרים שווה את הבשר, מעל את שארית הספגטי. מבשלים על אש בינונית
כחצי שעה עד שהתחתית משחימה יפה (הכי טוב על `אסבסט` או מטקה לגז)
הופכים את הפשטידה ומבשלים שוב כחצי שעה עד להשחמת התחתית.
5. שלב ההיפוך הוא הכי קריטי לשלמות המנה וכך אני עושה את זה:
א. משמנים בספריי שמן צלחת שטוחה וגדולה מהמחבת או מגש רחב,
ב. הופכים את הצלחת על המחבת, מחזיקים עם כפפות של תנור את הצלחת והמחבת
ביחד, ובתנועה מהירה הופכים את שתיהן ביחד כשהצלחת הופכת להיות תחתונה
והמחבת עליונה.
ג. בשלב הזה מרימים את המחבת, משמנים אותה מעט ומחזירים אותה לכיריים,
לוקחים את הצלחת עם הפשטידה ומניחים בתוך הקצה הרחוק של המחבת,
מחליקים בזהירות את הפשטידה מהצלחת לתוך המחבת תוך כדי משיכת הצלחת
החוצה מהמחבת.
ניתן להוסיף לבשר ירקות קצוצים ואז רצוי להוסיף עוד ביצה גם לתערובת הבשר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: bigjack https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1149837
שתף את המתכון