הוראות הכנה
מרכיבים
1 צוואר כבש (מפורק מהעצם לבקש מהקצב)
1 עוף שלם ללא עצמות (לבקש מהקצב) * לפרוק עצמי ראו לינק לסרטון מטה
1 בצל גדול קצוץ
6-7 שיני שום קצוצות
4-5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים עבה
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
1 ראש שום שלם עם הקצה העליון חתוך
1 כוס אורז מבושל 10 דקות ומסונן
300 גר` בשר בקר טחון
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה כוסברה קצוצה
חצי חבילה שמיר קצוץ
חופן קטן על נענע קצוצים
2 כפות צנובר קלוי על מחבת
2 כפות שברי שקדים לבנים קלויים על מחבת
שמן זית
1 כף כמון טחון
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות סומק
1 כף כורכום
3-4 כפות רכז רימונים או רכז תאנים
1 כפית זעפרן מושרה במעט מים רותחים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף עלי טימין
חוט ומחט ו-או קיסמי שיניים
אופן ההכנה
1.יוצרים חתך לאורך העצמות של צוואר הכבש ליצירת כיס למילוי,
תופרים את פתח הצוואר של העוף ובאיזור הירכיים מקטינים בתפירה את הפתח,
2.מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להשחמה במעט שמן זית,
מוסיפים שום ובשר טחון ומערבבים כל הזמן עד לשינוי הצבע של הבשר,
מוסיפים את האורז, הצנובר והשקדים, הפטרוזיליה, כוסברה, שמיר ונענע הקצוצים,
3.מתבלים את תערובת המילוי במלח, פלפל שחור גרוס, 1 כף סומק וזעפרן,
מערבבים טוב את תערובת המילוי וטועמים לבדוק אם צריך לתקן תיבול,
4.ממלאים את צוואר הכבש ואת העוף ותופרים בסבלנות לסגירת כל הפתחים,
אפשר לדחוס את המילוי כי האורז חצי מבושל ולכן כמעט ולא יתפח.
5.מערבבים בקערית שמן זית, 1 כף סומק, 2 כפות פפריקה, 1כף כורכום, רכז תאנים,
מלח ופלפל שחור גרוס
6.מסדרים בתבנית אפייה את תפו`א, בצל, הכרובית והשום, מברישים מעט מתערובת
התבלינים על הירקות ומפזרים מעליהם את הטימין.
7.מצפים את צוואר הכבש והעוף הממולאים בתערובת התבלינים מכל הכיוונים.
8.מניחים את צוואר הכבש עם השומן למעלה ואת העוף על הירקות בתבנית ומכסים בנייר
אלומיניום, צולים שעה וחצי מכוסה ב 200 מעלות ללא טורבו.
9.מורידים את הכיסוי וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה על מצב של גריל
עד להשחמת הכבש והעוף.
מגיש:
מקור: big jack https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1437093
שתף את המתכון