הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק המלאווח:
300גר' סולת
150 גר' קמח
מלח ופלפל
50 גר' חמאה או מרגרינה נמסה עם 3 כפות שמן זית
למילוי:
400 גר' בשר קצוץ
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
2 בצלים קצוצים לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
2 כפות שמן ירקות
3 כפות גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)
אופן ההכנה
אופן הכנת עלי המאלווח:
*שמים את הסולת עם הקמח במיקסר, ומעבדים עם מים (בערך 2 כוסות), עד שמתקבל בצק
רך אך לא דביק.
*טובלים את היד בתערובת המרגרינה והשמן ויוצרים מהבצק עיגולים בגודל של כדור גולף.
אופן הכנת המילוי:
*מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עם העגבניה, פלפל אדום, מלח ופלפל.
*מוסיפים למחבת גם את הבשר הטחון מעורבב עם פפריקה, כמון, שום, מלח ופלפל.
מטגנים את התערובת עד שהבשר שחום ומוכן.
להרכבה:
*מרטיבים את הידיים בתערובת השמן, ומשטחים את הבצק עם היד לעלי מלאווח.
1.מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את המלאווח מצד אחד משך כדקה.
2.מוציאים את העלה מהמחבת ופורסים אותו על משטח עבודה.
שמים על הבצק 2-3 כפות מתערובת הבשר.
3.מטגנים עוד עלה מצד אחד, ומכסים את העלה עם שכבת הבשר. מהדקים בצדדים על מנת
שלא יפתח.
4.שמים מעל עוד שכבת בשר, ומעל עוד עלה מלאווח מטוגן מצד אחד.
מסדרים את העלים כך שיהיו באותו הגודל. ניתן להוסיף עד 5 שכבות.
5.כשהמאפה מוכן עם שכבת מלאווח שטוגן מצד אחד למעלה, מעבירים את כולו למחבת,
הופכים, ומטגנים את השכבה העליונה.
6.מוציאים את המאפה מהמחבת. ניתן לפזר מעליו שכבת גבינה צהובה (לא חובה).
חותכים למשולשים ומגישים חם.
בתאבון.
מגיש:
מקור: sousoukitchen
שתף את המתכון