הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
1 חב' שימרית 50 גר'
1 כף אינסטנט פודינג וניל
10 גר' מלח
50 גר' חמאה
2 כפות שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
10 גר' משפר אפיה לבצק שמרים
אופן ההכנה
1. במיקסר בעזרת וו לישה מערבבים את כל החומרים למעט החמאה והמלח במשך 4 דק'.
2. לאחר מכן תוך כדי הלישה מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב במשך עוד 10 דק'.
3. בסוף מוסיפים את המלח ומערבבים עוד דקה ומוציאים את הבצק מהמיקסר,ומכניסים לקערה מקומחת ועוטפים בניילון , משאירים ל-1/2 שעה למנוחה בטמפ' החדר .
4. מוציאים את הבצק מהקערה ומרדדים בעובי של 1 ס"מ קורצים בעזרת 2 כוסות בגדלים שונים עיגול גדול שבמרכזו חור.
5. מתפיחים שעה ומטגנים בשמן עמוק וחם 3 דקות מכל צד.
6. כשמוציאים מקררים ומצפים בציפויים שונים : שוקולד מריר,שוקולד לבן,קפה גלאס רויאל ועוד.
ציפויים :
1. שוקולד מריר:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
א. מרתיחים שמנת ושופכים לקערת השוקולד.
ב. מערבבים עד קבלת ג'אנש חלק ומבריק.
ג. ממתינים 15 דקות ומצפים את הדונאטס.
2. שוקולד לבן:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
באותו האופן של השוקולד מריר.
מגיש:
מקור: קונדיטור מיקי שמו
שתף את המתכון