הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם קצפת צימחית השף הלבן
200 גרם שוקולד מריר פרווה
4 ביצים
2 כפות יין מתוק או ליקר
אופן ההכנה
1) על סיר כפול ממיסים את השוקולד
2) בנתיים שהשוקולד נמס מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים + קורט מלח
3) מקציפים את הקצפת הצימחית ומערבבים מעדינות ביחד עם החלבונים
4) מוסיפים לחלמונים את היין או ליקר ומערבבים
5) כשהשוקולד נמס מסירים מהאש ומוסיפים מהר את החלמונים ומערבבים עד לתערובת חלקה ומבריקה.
6) מוסיפים בעדינות את הקצפת ומערבבים בתנועה סיבובית עדינה עד שהכל נבלע ויש בלילה חלקה
7) מוזגים לצלוחיות או גביע יין ומכניסים למקרר לכמה שעות
8) אפשר תמיד לגוון את המוס יחד עם עוגה.
9) מכינים מראש עוגת שוקולד במאגר מתכונים של ניבה חוצים בשניים ומוזגים את המוס באמצע מקררים כמה שעות במקרר ובתאבון
שיהיה בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון