הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות (שיפטה):
21 ק"ג בשר טחון
2 בצלים מגוררים וסחוטים
21 חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
כפית בהרט
לאינגרי חצילים:
1 ק"ג חצילים
2 בצלים גדולים פרוסים לעיגולים
5 עגבניות פרוסות לעגולים
בהרט
מלח
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
כף רסק עגבניות
21 כוס מים
אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי הקציצות וליצור קציצות קטנות שמנמנות ומאורכות.
לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי אצבע אפשר לטגן אותם חצי טיגון או להבריש בשמן זית ולקלות מתחת לגריל משני הצדדים.
מטגנים את הבצלים בשמן עם כפית בהרט בסיר מכוסה עד לצבע שחום זהוב.
מסדרים בסיר חצי מכמות הבצל המטוגןקלוי, מעל הבצל את פרוסות החצילים, על החצילים את יתר הבצל המטוגןקלוי, על שכבת הבצל מסדרים את הקציצות ומעל הכל את פרוסות העגבניות
בקערית מערבבים מיץ לימון, סוכר, מלח, כף רסק עגבניות וחצי כוס מים מערבבים ויוצקים על כל התבשיל. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים בערך 45 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון