הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
קילו קמח
חצי קילו סולת
2 חבילות מרגרינה רכה
2 כוסות שמן
כוס וחצי מים
שקית אבקת אפיה
כפית מי ורדים (מזאהר)
למילוי:
קילו תמרים מזן רך מגולענים וטחונים במטחנת בשר (על הדיסק עם החורים הגדולים)
5 כפות שמן
אופן ההכנה
מנפים יחד קמח ואבקת אפיה.
מערבבים בקערה גדולה את כל החחומרים מלבד קמח וסולת.
מוסיפים 2 כוסות קמח וכוס סולת ולשים עד שנטמע בתערובת. חוזרים על כך עם כל הקמח והסולת ולשים לבצק אחיד. הבצק רך מאד ושומני.
לוקחים כדור בצק קטן עם ידיים משומנות ויוצרים גומה עם האצבע. מרחיבים עם האצבע את הגומה עד שנוצרת קערית בצק עם שוליים דקים ככל האפשר. יוצרים כדור מילוי בידיים משומנות וממלאים את הגומה. סוגרים את קצוות הבצק מעל המילוי ליצירת צורה של טיפה. צובטים עם מצבט מיוחד למעמול .
אופים ב- 180 מעלות כ-10-15 דקות . המעמול צריך להשאר בהיר אחרת הוא מתפורר.
מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.
הערה: החריצה חשובה כי אבקת הסוכר נאחזת בחריצים אך אם אין צבטן ניתן בהחלט לקנות פינצטה עם קצוות רחבים ולעבוד קצת יותר קשה ...
שווה את העבודה, אבל נורא שמן,...
מגיש:
מקור: https://sf.tapuz.co.il/article-744-2-1772-40969/ Rene2
שתף את המתכון