חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


נוגט שקדים מרוקאי - ז'אבן בלוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ז'אבן בלוז הוא " נוגט שקדים מרוקאי " שאותו נהוג להגיש בחג " המימונה " brבמוצאי פסח על ידי יהודי מרוקו .
נוגט שקדים מרוקאי - ז'אבן בלוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ז'אבן בלוז הוא " נוגט שקדים מרוקאי " שאותו נהוג להגיש בחג " המימונה " brבמוצאי פסח על ידי יהודי מרוקו .
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילוגרם אבקת סוכר
1 וחצי כוסות מים
2 חלבונים
1 כוס סוכר
½ כפית גומי ערבי / מסטיקא
¼1 כוסות שקדים מולבנים וקלויים
לקישוט :
----------
אגוזי מלך ושקדים
אופן ההכנה
1 . שמים את האבקת סוכר בצלחת עמוקה, מוסיפים מים ובוחשים היטב.
2 . מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת על אש קטנה מאוד
במשך חצי שעה עד לקבלת סירופ סמיך .
3. לאחר מכן מצננים.
4. בקערה רחבה מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה רבע כוס סוכר
5. מקציפים עד שמיתקבל קצף סמיך ויציב.
6. מערבבים את הגומי הערבי או המסטיקא עם 2 כפות סוכר .
7. מוסיפים לסירופ סוכר תוך כדי בחישה כף אחרי כף מתוך קצף החלבונים.
8. בוחשים עד שהכל הופך להיות לבן וקשה.
9. מוסיפים את השקדים הקלויים ומערבבים היטב.
10. יוצקים את כל התערובת לתוך קערת הגשה עמוקה.
11. מעטרים את הקערה באגוזי מלך ושקדים
חג שמח ובתאיבון !
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור: פסקל פרץ - רובין
שתף את המתכון