חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דגים מרוקאים סוף!!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לדג מרוקאי אמיתי אם כמה טיפים חשובים...
דגים מרוקאים סוף!!!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לדג מרוקאי אמיתי אם כמה טיפים חשובים...
הוראות הכנה
מרכיבים
10 פרוסות דג (לפי בחירה שלכם כמובן , אני מעדיף לוקוס - איך לא)
כפית מלח
21 כפית סוכר
21 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה (אפשר 1 מתוק 1 חריף)
(טיפ) 41 כפית זנגזביל
1כף רסק עגבניות (עוזר אבל לא חייב)
5 שיני שום (מעוכות)
2 עגבניות
4 פלפלים יבשים מתוקים
4 פלפלים יבשים חריפים
1 פלפל חריף ירוק (מומלץ לחורר אותו מעט , או להוסיף פלפלים תלוי בסועדים)
1 גמבה
1 תפו"א (חתוך לפרוסות)
1 חבילת חומוס
1 כוס שמן קנולה
חופן גדול של קוסברה
אופן ההכנה
להשרות את הדגים כחצי שעה במעט חומץ , מעט לימון ומים .
לשטוף היטב.
להשרות את הדגים כחצי שעה במלח גס .
לשטוף היטב .
בסיר להשחים מעט את השום , להוסיף את השמן , התבלינים , העגבניות (קוצוצות דק) והרסק.
מבאים לרתיחה ויוצרים תערובת אחידה.
עכשיו למי שרוצה באמת שיצא טעים ולא עצלן :
לערבב את הדגים בקערה אם כל הבלילה לכסות ולהשרות כל הלילה במקרר (זה הסוד לדג טעים . אפשר גם שעתיים למי שרוצה באותו היום)
------------------------------------------------
בסיר מסדרים את הירקות, מעל מפזרים חצי מכמות הכוסברה ומעל מניחים את הדגים כאשר את הבלילה מורחים מעלהן .בשכבה האחרונה מפזרים את שארית הכוסברה.
מוסיפים בערך כוס מים (לשפוך בעדינות שהבלילה לא תישטף מהדגים)ומבאים לרתיחה כ20 דקות (כוס המים+המים שהדג מפריש לאחר הרתיחה, צריך להיות חצי מגובה הדגים) .
מנמיכים לאש קטנה ולאחר שעה וחצי (כאשר המים התאדו ורוב הנוזל הוא שמן) הדג מוכן .
ממולץ להגשה חם עם חלה טריה.
מגיש: shalom1981
מקור: שלי
שתף את המתכון