הוראות הכנה
מרכיבים
10 פרוסות דג (לפי בחירה שלכם כמובן , אני מעדיף לוקוס - איך לא)
כפית מלח
21 כפית סוכר
21 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה (אפשר 1 מתוק 1 חריף)
(טיפ) 41 כפית זנגזביל
1כף רסק עגבניות (עוזר אבל לא חייב)
5 שיני שום (מעוכות)
2 עגבניות
4 פלפלים יבשים מתוקים
4 פלפלים יבשים חריפים
1 פלפל חריף ירוק (מומלץ לחורר אותו מעט , או להוסיף פלפלים תלוי בסועדים)
1 גמבה
1 תפו"א (חתוך לפרוסות)
1 חבילת חומוס
1 כוס שמן קנולה
חופן גדול של קוסברה
אופן ההכנה
להשרות את הדגים כחצי שעה במעט חומץ , מעט לימון ומים .
לשטוף היטב.
להשרות את הדגים כחצי שעה במלח גס .
לשטוף היטב .
בסיר להשחים מעט את השום , להוסיף את השמן , התבלינים , העגבניות (קוצוצות דק) והרסק.
מבאים לרתיחה ויוצרים תערובת אחידה.
עכשיו למי שרוצה באמת שיצא טעים ולא עצלן :
לערבב את הדגים בקערה אם כל הבלילה לכסות ולהשרות כל הלילה במקרר (זה הסוד לדג טעים . אפשר גם שעתיים למי שרוצה באותו היום)
------------------------------------------------
בסיר מסדרים את הירקות, מעל מפזרים חצי מכמות הכוסברה ומעל מניחים את הדגים כאשר את הבלילה מורחים מעלהן .בשכבה האחרונה מפזרים את שארית הכוסברה.
מוסיפים בערך כוס מים (לשפוך בעדינות שהבלילה לא תישטף מהדגים)ומבאים לרתיחה כ20 דקות (כוס המים+המים שהדג מפריש לאחר הרתיחה, צריך להיות חצי מגובה הדגים) .
מנמיכים לאש קטנה ולאחר שעה וחצי (כאשר המים התאדו ורוב הנוזל הוא שמן) הדג מוכן .
ממולץ להגשה חם עם חלה טריה.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון