עוף עומד בקדרת פלא-עוף br brפלא-עוף הוא קדרה שמזכירה בצורתה סומבררו. brהיא מיוצרת כחלק מהעשייה של קבוצת צעירים (מקום בלב) שהתמקמו בעיר ערד. brעל החרוט מלבישים את העוף במאונך. בזמן הצלייה העוף מגיר את הנוזלים על ירקות השורש brשמונחים תחתיו בדומה לאפקט של תנור הרוטיסרי. באורח פלא העוף לא מאבד מהעסיסיות. br
|
|
|
עוף עומד בקדרת פלא-עוף br brפלא-עוף הוא קדרה שמזכירה בצורתה סומבררו. brהיא מיוצרת כחלק מהעשייה של קבוצת צעירים (מקום בלב) שהתמקמו בעיר ערד. brעל החרוט מלבישים את העוף במאונך. בזמן הצלייה העוף מגיר את הנוזלים על ירקות השורש brשמונחים תחתיו בדומה לאפקט של תנור הרוטיסרי. באורח פלא העוף לא מאבד מהעסיסיות. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
כלי "פלא עוף" ולמי שאין פחית בירה גבוהה מצופה בנייר אלומיניום
עוף שלם
2 בטטות, קלופות וחתוכות לריבועים
6 שורשי ארטישוק ירושלמי, קלופים ופרוסים
4 תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים
2 ראשי שום שלמים
4 גזרים, קלופים ופרוסים
קולרבי, קלוף וחתוך לרבעים סלק חתוך לרבעים
2 בצלים, חתוכים לרבעים
סלסלת פטריות
למרינדה:
מיץ מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז
כף דבש
כף סילאן
חצי כוס יין לבן
חצי כוס שמן זית
חצי ראש שום כתוש
כף פפריקה
מלח ופלפל
צרור טימין
גבעול רוזמרין
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי המרינדה היטב, ומוסיפים את העוף והירקות החתוכים.
2. "מושיבים" את העוף בתנוחה טורקית על קונוס הפלא-עוף (ניסוח של המאסטר) ומפזרים את הירקות בתחתית הקדרה.
3. צולים בחום של 220 מעלות לכחצי שעה ואחר כך מורידים את החום ל-200 מעלות.
4. ממשיכים לצלות כחצי שעה נוספת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון