הוראות הכנה
מרכיבים
לבלילת הסופגניות:
2 חלמונים
2/3 כוס חלב
1 כף שמן
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
2 חלבונים מוקצפים לקצף יציב
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון (לא חייב )
שמן לטיגון
אופן ההכנה
בקערה טורפים בעזרת מטרפה ידנית חלמונים ,חלב ושמן עד אחידות .
מוסיפים קמח וסוכר בהדרגה עד שהבלילה מגיעה למרקם חלק ומשיי.
מקפלים פנימה את החלבונים ,וזהו !!
זו בלילת הסופגניות שלנו ללא שמרים בצ`יק צ`אק וכל כך אווריריות וטעימות .
מחממים שמן בסיר טיגון או בסיר רגיל מעל אש לטיגון עמוק.
לוקחים בעזרת כף מנה מהבלילה וזולפים לשמן החם מזהיבים משני הצדדים ,מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג כך ממשיכים עד לסיום הבלילה.
מניחים בצלחת עמוקה ורחבה את 1/2 כוס הסוכר והקינמון (אם רוצים) מגלגלים בסוכר את הסופגניות ומגישים .
====== טיפ טיפון ======
ממליצה כדי להקל על הטלת הסופגניות בקלות , יש לשמן מדי פעם את הכפות .
כשמערבבים את הבלילה יש לשים לב שלא נשארים גושי קמח
הסופגניות מאוד טעימות גם ביום למחרת .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון