הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות אורז
חבילה קטנה של צימוקים שחורים
5 גזרים קלופים וחתוכים למקלות קטנות
1/2 ק"ג בשר ראש מבושל
2,3 עצמות רגל מבקר מבושלים
2 חבושים חתוכים לרבעים
2 בצלים מגורדים
תפוח אדמה גדול קלוף פרוס לפרוסות
4-5 פתוח אדמה קטנים לא קלופים
אופן ההכנה
לבשל את האורז עם 2 כפות מלח חצי בישול ולסנן לשים בצד
לטגן את הגזרים עד שהם משחימים להוציא לשים בקערה
באותו שמן לטגן את הבצל כשהוא משחים להוציא ולהוסיף לגזרים
ולהמשיך לטגן את החבושים להוציא לאחר השחמה ולסוף לטגן את הצימוקים
כמה שניות (זהירות צימוקים נשרפים מהר אז להיזהר)
לקחת את את הסיר לשפוך בפנים 4 כפות שמן לשים על הגז לאחר שהשמן מתחמם להוריד
להוסיף מעט כורכום ולערבב שהשמן יהיה צהוב ומעל השמן לפזר פרוסות תפוח אדמה קלוף
לכסות את כל תחתית הסיר בפרוסות תפוח האדמה
מעל לפזר את חצי מהאורז לסדר יפה בסיר ולהתחיל להוסיף את הבשר החבושים
עצמות הרגל ותפו"ח אדמה הקטנים ומעל להוסיף את יתרת האורז לסדר יפה
לסיום להוסיף את הצימוקים והגז
לשים על הגז להבה גדולה למשך 5-7 דקות
לאחר מכן להנמיך את הגז ללהבה נמוכה למשך חצי שעה
כעבור 1/4 על להבה נמוכה להכין 3 כפות שמן + 2 כפות מים לערבב היטב
ולמזוג על האורז ולהמשיך לבשל עד שהאורז יהיה מוכן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון