חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז עם צימוקים וגזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ
אורז עם צימוקים וגזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מומלץ
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות אורז
חבילה קטנה של צימוקים שחורים
5 גזרים קלופים וחתוכים למקלות קטנות
1/2 ק"ג בשר ראש מבושל
2,3 עצמות רגל מבקר מבושלים
2 חבושים חתוכים לרבעים
2 בצלים מגורדים
תפוח אדמה גדול קלוף פרוס לפרוסות
4-5 פתוח אדמה קטנים לא קלופים
אופן ההכנה
לבשל את האורז עם 2 כפות מלח חצי בישול ולסנן לשים בצד
לטגן את הגזרים עד שהם משחימים להוציא לשים בקערה
באותו שמן לטגן את הבצל כשהוא משחים להוציא ולהוסיף לגזרים
ולהמשיך לטגן את החבושים להוציא לאחר השחמה ולסוף לטגן את הצימוקים
כמה שניות (זהירות צימוקים נשרפים מהר אז להיזהר)
לקחת את את הסיר לשפוך בפנים 4 כפות שמן לשים על הגז לאחר שהשמן מתחמם להוריד
להוסיף מעט כורכום ולערבב שהשמן יהיה צהוב ומעל השמן לפזר פרוסות תפוח אדמה קלוף
לכסות את כל תחתית הסיר בפרוסות תפוח האדמה
מעל לפזר את חצי מהאורז לסדר יפה בסיר ולהתחיל להוסיף את הבשר החבושים
עצמות הרגל ותפו"ח אדמה הקטנים ומעל להוסיף את יתרת האורז לסדר יפה
לסיום להוסיף את הצימוקים והגז
לשים על הגז להבה גדולה למשך 5-7 דקות
לאחר מכן להנמיך את הגז ללהבה נמוכה למשך חצי שעה
כעבור 1/4 על להבה נמוכה להכין 3 כפות שמן + 2 כפות מים לערבב היטב
ולמזוג על האורז ולהמשיך לבשל עד שהאורז יהיה מוכן
מגיש: חורמיאן שושנה
מקור:
שתף את המתכון