הוראות הכנה
מרכיבים
חצי חבילה אפונה טריה של סנפרוסט
1 חבילה שמיר
3 כוסות אורז
1 תפוח אדמה אדמה גדול מקולף פרוס לפרוסות
תבלינים
אופן ההכנה
לבשל את האפונה עם תבלינים כ-10 דקות לסנן לשים בצד
לבשל את האורז עם כפית מלח + כף כורכום חצי בישול לסנן ולשים בצד
בינתיים לקצוץ את שמיר
לקחת קערה לשים את האורז + האפונה + השמיר לערבב היטב
לשים את סיר האורז על הגז בו מעט שמן + כורכום לערבב עד שהשמן נעשה צהוב לחמם
ל-3 דקות להוריד לפזר את פרוסות תפוח האדמה בתחתית הסיר
לשפוך מעל את האורז עם האפונה והשמיר לשים על הגז עם אש גדולה ל-5-7 דקות
להנמיך את האש להכי נמוך
לקחת קערית עם 3 כפות מים + כפית מחקה של מלח + 3 כפות שמן לערבב ולמזוג על
האורז , לבשל על שהאורז נעשה רך
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון