הוראות הכנה
מרכיבים
לקסיסות:
400 גרם נתחי דגי בקלה (מרלוזה) מושרים במי לימון להוצאת טעם האמוניה(השתן)
(אני משרה את הנתחים בחלב. התוצאה טובה יותר.)
300 גרם פלפלים אדומים או צהובים שרופים על האש וכבושים. (השתמשתי בסלט
פלפלים מוכן של "אחלה")
4 שיני שום.
1כוס כוסברה קצוצה.
1 בצל קצוץ ומטוגן.
1 ביצה.
2 כפות שמן.
3/4 כפית כורכום.
1/3 כפית קינמון.
3/4 כוס פירורי לחם.
מלח, פלפל שחור.
לרוטב :
4 שיני שום קצוצות
4 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
פלח לימון
כוס עלי סלרי קצוצים
3 פלפלים מיובשים
כף פלפל מצ'ומה
3/4 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה
הכנת הקסיסות:
הוציאו את נתחי הבקלה. סחטו בעדינות. ושטפו אותם. חתכו אותם לקוביות קטנות. קצצו גם את הפלפלים. ערבבו עם שאר החומרים. צרו קציצות. גלגלו אותן בפרורי לחם. וטגנו.
הרוטב:
מחממים מעט שמן במחבת.מכניסים לתוכה 4 שיני שום קצוצות, ארבע עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות, פלח לימון, כוס עלי סלרי קצוצים, 3 פלפלים מיובשים. כף פלפל מצ'ומה, 3/4 כפית סוכר, מלח ופלפל שחור.
ממקמים את הקציצות במחבת, ומבשלים במשך חמש עשרה דקות.
נפלא על כל ועם כל דבר. על קוסקוס, עם אורז, פתיתים ופירה. הקציצות אווריריות ומלאות עסיס. יוצא מן הכלל!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון