חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף ברוטב עגבניות וזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף ברוטב עגבניות וזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 כרעיים
¾ קופסת שימורים של טבעות זיתים, מסוננים מנוזלים
1 בצל פרוס דק
2 שיני שום חתוכות גס
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
3 כפות גדושות של ממרח עגבניות מיובשות
1צ'ילי קטן קצוץ דק
½1 כוסות מים
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית אבקת קארי תאילנדי
½ כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה
מערבבים רבע כוס שמן זית עם חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, הפפריקה המתוקה, הקארי התאילנדי והאורגנו היבש. מערבבים היטב ומורחים את התערובת על עור העוף. מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשעה.
מחממים את יתרת השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים יחד כדקה. מוסיפים את העגבניות והרסק ושוב מערבבים יחד כדקה. מוסיפים את ממרח העגבניות המיובשות, הזיתים והמים ומערבבים הכל יחד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מעט מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה לבישול של כעשר דקות.
מוסיפים את העופות שיצאו מהתנור לרוטב בסיר ומבשלים ביחד, עם מכסה סגור, כעשר דקות עד רבע שעה.
מגישים חם לצד אורז לבן.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון