הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1/2קילו גרגירי חומוס
1כפית סודה לשתיה
1 צרור פטרוזליה
1/2 צרור קוסברה
1 כף כוסברה גרגירים
1 פלפל חריף
1 בצל בינוני
3 שיני שום קלופות
חצי כף מלח
2 כפיות פלפל שחור
11/2 כף כמון
1 כפית עמילן
כף מלח
למילוי:
250 ג"ר בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 כפית סומק
אופן ההכנה
משרים את החומוס ללילה במים מסננים.
במטחנת בשר טוחנים את כל החומרים פעמיים )במעבד מזון יש לטחון
תחילה את כל הירק ורק לאחר מכן את החומוס לגרגירים קטנים לא
למחית(מוסיפים את התבלינים)
מוסיפים מים עד לקצה יכולת הספיגה בערך ככוס
מוסיפים כף עמילן וממתינים מספר דקות עד לקבלת עיסה יציבה יחסית
באם יש עדין עודף נוזלים להוסיף כפית עמילן.
למילוי מערבבים יחדיו את הבשר הטחון והבצל הקצוץ
מתערובת הפלאפל יוצרים קציצה על היד וטוחבים את מלית הבשר
וסוגרים כמו בקובה ביד רטובה
להרתיח שמן עמוק עד למידת חום בינונית עד גבוהה ולטגן עד להזהבה /
השחמה של הכדורים באם השמן יהיה חם מדי הכדורים ישחימו מבחוץ אבל
לא יתבשלו היטב מבפנים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון