הוראות הכנה
מרכיבים
פולקעס או נתח אנטריקוט לפי מספר הסועדים ואו התיאבון הצפוי שלהם
בצל קצוץ
4-5 גזרים חתוכים לפרוסות (אפשר יותר)
שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
2-3 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות
ראש שום, מפרקים לשיניים ופורסים לפרוסות דקות
קופסת רסק עגבניות
ציר עוף
1/2 בקבוק יין אדום יבש
מעט סילאן
פפריקה
מלח
אופן ההכנה
מטגנים בסיר גדול ושטוח את הבצל והגזר ומוסיפים את השום ואת שורשי הסלרי והפטרוזיליה. מסדרים את פולקעס בסיר ודוחפים אותן לתוך תערובת הירקות. מערבבים את היין עם רסק העגבניות ויוצקים לסיר. מוסיפים ציר עוף לכיסוי התבשיל, מעט סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים בסיר מכוסה עד שהפולקעס רכים. במהלך הבישול, מוסיפים ציר עוף לפי הצורך.
מוציאים את הפולקעס בזהירות למגש או לתבנית ואת הירקות לקערה נפרדת, מרתיחים ומצמצמים את הרוטב. טועמים ומתקנים את הטעם, אפשר להסמיך את הרוטב עם כף קורנפלור מעורבבת במעט מים קרים (כף קורנפלור תסמיך ליטר רוטב). מחזירים את העוף לרוטב ומחממים לפני ההגשה.
אם משתמשים בנתח אנטריקוט, מגלגלים אותו בסיר, עם מעט שמן רותח ואוטמים אותו מכל צדדיו, מוציאים מהסיר וממשיכים לפי המתכון. לאחר הבישול כשמוציאים את הנתח מהרוטב, מניחים להצטנן ופורסים לפרוסות. מחזירים לרוטב לחימום לפני ההגשה.
מסדרים את הפולקעס או את פרוסות הבשר בתבנית פיירקס ויוצקים עליהן את הרוטב. מגישים לשולחן עם הירקות בקערה נפרדת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון