הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1ק"ג בורגול דק (כ- 3 כוסות)
משרים את הבורגול עם הרבה מים למשך כשלושים דקות
1/4 ק"ג סולת ( כוס וחצי )או קמח
1/2 כף רסק עגבניות
2-3 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה
1 כפית כמון
חומרים למילוי
500 ג"ר כבד עוף
2-3 בצלים קצוצים דק
התבלינים הרשומים מעלה ועוד
1 כפית בהרת
1/8 כפית ציפורן טחונה
100 ג"ר צנובר שטוגן מעט
אופן ההכנה
1 . אופן הכנת הבורגול
מכניסים את הבורגול לכלי עם מים ומציפים אותו בעוד 15% להתפחה של 20 דקות
לסחוט את הבורגול ולהעביר לקערה
להוסיף את הסולת או הקמח
לתבל - במלח, פפריקה, מעט כמון,
להוסיף 1/2 כף רסק עגבניות
להוסיף שמן בערך 3-4 כפות
לערבב היטב עד קבלת מסה קשה יחסית
מכינים את המילוי:
1. במחבת רחבה עם שמן הזית וכשהוא חם מטגנים את הבצל עד הזהבה בלהבה
נמוכה.
2. מוסיפים את הכבד והתבלינים ומטגנים עד להשחמת הכבד מוציאים מפוררים את העיסה
עם מזלג לגושים קטנים
3.צרים מתערובת הבצק המקוררת כדורים. עושים בכל אחד גומה רחבהבעזרת
החדרת אצבע וגלגול וממלאים בתערובת הבשר סוגרים לכדור ומאריכים תוך
גילגול לצורת לימון.
4.מטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם היטב עד להזהבת הקובות מוציאים לנייר סופג
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון