הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק שטרודל:
500 גר' קמח
50 גר' שמן
1 ביצה
2 כוסות מים
1/2 כף חומץ
קורט מלח
לציפוי:
שומשום או קצח
למילוי
1/2 ק"ג כבד בקר
1/4 ק"ג לב בקר
1/4 ק"ג טחול עוף
1/2 צרור פטרוזילה קצוצה
שיני שום מראש שלם
1 כף אריסה
1/2 כפית משיה,
1כף כמון,
1/4 כפית פילפל לבן,
1כף פפריקה מתוקה,
1/4 כפית כורכום ,
פפריקה חריפה ומלח ע"פ טעמכם.
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק לשטרודל
1.לשים את כל החומרים יחד במערבל כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי. ולחלקו לשניים
2.משממנים מעט עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד למנוחה כשעה בטפ' החדר.
למילוי
3.לוקחים את כל חומרי המילוי למעבד מזון לרבות התבלינים וטוחנים הכל יחדיו עד לקבלת רמת טחינה בינונית
אופן הכנת השטרודל:
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ ליחידה
3.מפזרים על הבצק מעט שמן זית
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל המלית שנוצרה ובעזרת המפה או סדין
מגלגלים גילגול ראשון ומהדקים היטב ובעזרת הסדין מגלגלים את כל יתרת הבצק לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
6. מורחים את הרולדה בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
7.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בשמן זית ומצננים.
***מגישים עם טחינה מעובדת ליד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון