חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ספגטי מחיטה מלאה מוקרם בפטריות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ספגטי מחיטה מלאה מוקרם בפטריות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כפית מלח
1 חבילה ספגטי חיטה או מחיטה מלאה (ברילה)
500 ג"ר פטריות מעורבות - פיטריות יער, פורטבלה, שמפיניון
1/3 כוס שמן זית כתית
2 כרישות (לוף) או בצל לבן
3-4 שיני שום קצוץ דק
1 כפית פלפל גרוס עבה
2 כפות קצוצים דק של עלי טימין טריים
1/2 כוס לבן יבש יין
1/2 כוס שמנת
1/4 כוס גבינת פרמיג'אנו מגוררת, או רג'אנו רומנו
אופן ההכנה
1.בסיר גדול עם 4 ליטר מים מחממים מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה מבשלים לפי הוראות היצרן, מעבירים למסננת מוסיפים כף שמן זית ומערבבים בעדינות
2.נגב את הפטריות ולנקותם עם מגבת לחה. וקוצצים אותם דק .
3.מחממים מחבת גדולה עם שמן הזית מעל להבה בינונית גבוהה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה עמוקה ורכה, 10 דקות.
4.בעוד הפטריות מתבשלות, ??לחצות את הכרשות לאורכן החלק הלבן בלבד. וקוצים אותן לפרוסות דקות מניחים בכלי עם מים לכמה דקות מוציאים ומייבשים במגבת מטבח.
5.מוסיפים את הכרישה למחבת הפיטריות מוסיפים את השום, מלח, פלפל שחור וטימין
מבשלים 3 דקות נוספות ואז מוסיפים יין, ומבשלים עוד דקה ומוסיפים את השמנת.
6.מוסיפים את הפסטה ומקפיצים את הפסטה עם הפטריות ומתקנים תיבול.
7.בכלי בשולחן מניחים את הפרמאגאנו המגוררת לפיזור מעל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון