חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בסטילה/פסטילה מרוקאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ
בסטילה/פסטילה מרוקאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ
הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי פילו מוכנים
שמן זית למריחה על העלים
500 גרם חזה עוף נקי משומן וגידים
שמן לטיגון
1 כף מרק עוף
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגביל טרי מגורר
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
3 כפות כוסברה טרייה
3 כפות פטרוזיליה טרייה
1 מקל קינמון
מלח ופלפל
6 ביצים
2/3 כוס שקדים
50 ג"ר צימוקים
להגשה :
1 כפית סוכר
2 כפות קינמון טחון
אופן ההכנה
המלית:
1. מבשלים את חזה העוף בכף מרק עוף 3 כוסות מים רותחים רותחים כ-13 דקות. (מעמידים בצד מקררים ומפוררים לחוטים דקיקים או במעבד מזון בפולסים).
2. ממשיכים לבשל את המים בסיר עד שנשארת כוס מים ושוברים אט אט ביצים פנימה תוך כדי בחישה עד שמתקבלת ביצה מבולבלת יבשה יחסית)
3. מטגנים בצל בשמן עד שהוא זהוב יפה.
3. בקערה מוסיפים לעוף את הבצל המטוגן, והביצה המבולבלת, שקדים, אגוזים, צימוקים, כוסברה ותבלינים. מערבבים ומניחים בצד.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים את הבסטיה
1. משמנים תבנית אפייה ומרפדים בעלי סיגרים, שכל אחת מהם נמרח בשמן זית
בנפרד משני צידיו. מניחים בחפיפה, כך שתיווצר יריעת בצק ששוליה גולשים על מחוץ לתבנית. 2.משטחים את המלית ומכסים בעלים שגלשו החוצה וגם בעלים נוספים בחפיפה, כך שהמלית תישמר מפני ייבוש. מברישים מעל בביצה
3. אופים כ-40 דקות. בתום האפייה מפזרים על המאפה אבקת סוכר וקינמון ומגישים חם. פורסים כמו עוגה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון