הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי פילו מוכנים
שמן זית למריחה על העלים
500 גרם חזה עוף נקי משומן וגידים
שמן לטיגון
1 כף מרק עוף
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגביל טרי מגורר
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
3 כפות כוסברה טרייה
3 כפות פטרוזיליה טרייה
1 מקל קינמון
מלח ופלפל
6 ביצים
2/3 כוס שקדים
50 ג"ר צימוקים
להגשה :
1 כפית סוכר
2 כפות קינמון טחון
אופן ההכנה
המלית:
1. מבשלים את חזה העוף בכף מרק עוף 3 כוסות מים רותחים רותחים כ-13 דקות. (מעמידים בצד מקררים ומפוררים לחוטים דקיקים או במעבד מזון בפולסים).
2. ממשיכים לבשל את המים בסיר עד שנשארת כוס מים ושוברים אט אט ביצים פנימה תוך כדי בחישה עד שמתקבלת ביצה מבולבלת יבשה יחסית)
3. מטגנים בצל בשמן עד שהוא זהוב יפה.
3. בקערה מוסיפים לעוף את הבצל המטוגן, והביצה המבולבלת, שקדים, אגוזים, צימוקים, כוסברה ותבלינים. מערבבים ומניחים בצד.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים את הבסטיה
1. משמנים תבנית אפייה ומרפדים בעלי סיגרים, שכל אחת מהם נמרח בשמן זית
בנפרד משני צידיו. מניחים בחפיפה, כך שתיווצר יריעת בצק ששוליה גולשים על מחוץ לתבנית. 2.משטחים את המלית ומכסים בעלים שגלשו החוצה וגם בעלים נוספים בחפיפה, כך שהמלית תישמר מפני ייבוש. מברישים מעל בביצה
3. אופים כ-40 דקות. בתום האפייה מפזרים על המאפה אבקת סוכר וקינמון ומגישים חם. פורסים כמו עוגה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון