הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר בשר טלה/ בקר טחון עבה
3 שיני שום קלופות טחון
400 גרם עלי תרד קצוצים גס (ניתן להשתמש בקפוא קצוץ סחוט יבש)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפיות גרידת לימון מגוררת
1/2 כוס גבינת פטה, מפוררת (למקפידי כשרות 2 תפוחי אדמה מבושלים ומומחים לפירה)
18 קונכיות פסטה ג'מבו
4 כפות צנוברים קלויים
לרוטב
1 כוס רוטב עגבניות משומר
1/2 כפית אבקת אורגנו
1/2 כוס מרק עוף
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. במחבת עם 2 כפיות שמן מטגנים את הבשר תוך עירבוב עד שציבעו מזהיב מעט
2. מוסיפים את השום את הפלפל את גרידת הלימון ואת הפטה ומטגנים כ 2 דקות יחדיו
3. מוסיפים את גבינת הפטה המגוררת ואת הצנוברים
4. מוסיפים את עלי התרד ל 1 דקה מערבבים ומיד מוציאים למסננת
5. מבשלים את קונכיות הפסטה לפי הרשום על האריזה פחות 2 דקות
6. ממלאים כל קונכיה במילוי ומניחים על מגש פיירקס כשחלק המילוי כלפי מעלה
7. שופכים מעל את הרוטב
8. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות עד אשר הרוטב והקונכיה מתחממים היטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון