הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים קצוצים לקובית קטנות 1X1ס"מ
מלח גס לפיזור על החציל
שמן לטיגון החציל
1 בצל גדול קצוץ
1.5 כוסות אורז
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
1. קוצצים את החציל לקוביות 1X1ס"מ ומניחים במסננת ומפזרים 2 חופני מלח גס ל 30 דקות
(יש להקפיץ את החציל במסננת מידי פעם.)
2. במחבת עם עם 1 ס"מ שמן תירס עם כמה טיפות שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה עמוקה (מוציאים לכלי בצד)
3. באותה מחבת מטגנים את קוביות החציל עד הזהבה עמוקה ומערבבים עם הבצל
4. במקביל מכינים אורז
לבישול בסיר-
1. שוטפים את האורז ומיבשים
2. בסיר עם 3 כפיות שמן זית מטגנים מעט כ 1.5 דקות תוך כדי עירבוב את האורז ומוסיפים תבלינים (הזהרו עם המלח כי החציל כבר מומלח)
3. מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים במכסה ומבשלים
כ 15 דקות
4. מורידים מהאש משאירים את הסיר מכוסה כ 5 דקות
5. פותחים את הסיר ומערבבים את החציל הבשר והאורז
במיקרו
1.מכניסים לקערת המיקרו את 1 כף שמן אוטמים את הכלי ומכניסים למיקרו ל 3 דקות
2. פותחים את הכלי ומוסיפים את גרגירי האורז , כפית מלח, פלפל שחור טחון עבה ומערבבים
(לאורז פפריקוש,ואורז צהוב מוסיפים את התבלין) עם הבצל ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות
3. במקביל מרתיחים בקומקום 3 כוסות מים
4. פותחים את קערת ההכנה ומוסיפים לה את 3 כוסות המים ומערבבים סוגרים ומכניסים בחזרה למיקרו במקסימום טמפרטורה.
לאורז אל דנטה מבשלים 8 דקות
לאורז עשוי היטב 12 דקות
6. מוציאים מהמיקרו משאירים בכלי המכוסה 5 דקות
7. פותחים את הכלי ומוסיפים לו את החציל והבצל המטוגנים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון