חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז עם קוביות חציל מטוגן - מנה מנצחת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז עם קוביות חציל מטוגן - מנה מנצחת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים קצוצים לקובית קטנות 1X1ס"מ
מלח גס לפיזור על החציל
שמן לטיגון החציל
1 בצל גדול קצוץ
1.5 כוסות אורז
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
1. קוצצים את החציל לקוביות 1X1ס"מ ומניחים במסננת ומפזרים 2 חופני מלח גס ל 30 דקות
(יש להקפיץ את החציל במסננת מידי פעם.)
2. במחבת עם עם 1 ס"מ שמן תירס עם כמה טיפות שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה עמוקה (מוציאים לכלי בצד)
3. באותה מחבת מטגנים את קוביות החציל עד הזהבה עמוקה ומערבבים עם הבצל
4. במקביל מכינים אורז
לבישול בסיר-
1. שוטפים את האורז ומיבשים
2. בסיר עם 3 כפיות שמן זית מטגנים מעט כ 1.5 דקות תוך כדי עירבוב את האורז ומוסיפים תבלינים (הזהרו עם המלח כי החציל כבר מומלח)
3. מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים במכסה ומבשלים
כ 15 דקות
4. מורידים מהאש משאירים את הסיר מכוסה כ 5 דקות
5. פותחים את הסיר ומערבבים את החציל הבשר והאורז
במיקרו
1.מכניסים לקערת המיקרו את 1 כף שמן אוטמים את הכלי ומכניסים למיקרו ל 3 דקות
2. פותחים את הכלי ומוסיפים את גרגירי האורז , כפית מלח, פלפל שחור טחון עבה ומערבבים
(לאורז פפריקוש,ואורז צהוב מוסיפים את התבלין) עם הבצל ומכניסים למיקרו לעוד 3 דקות
3. במקביל מרתיחים בקומקום 3 כוסות מים
4. פותחים את קערת ההכנה ומוסיפים לה את 3 כוסות המים ומערבבים סוגרים ומכניסים בחזרה למיקרו במקסימום טמפרטורה.
לאורז אל דנטה מבשלים 8 דקות
לאורז עשוי היטב 12 דקות
6. מוציאים מהמיקרו משאירים בכלי המכוסה 5 דקות
7. פותחים את הכלי ומוסיפים לו את החציל והבצל המטוגנים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון