חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיצ'רי - אורז עם עדשים אדומות ושום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיצ'רי - אורז עם עדשים אדומות ושום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז פרסי, שטוף היטב ומסונן
1/2 כוס עדשים כתומות, ברורות, שטופות ומסוננות
שמן צמחי
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית מלח
2 כפיות כמון
1 כפית כורכום
15 שיני שום
3 כפות חמאה או שמ"ז
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
2. מוסיפים את העדשים ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות.
3. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ואת המלח.
4. מביאים לרתיחה, מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים עד כעשרים דקות. מכבים את האש. מסירים את המכסה, מניחים מגבת מטבח מוקפלת על הסיר ומכסים במכסה.
5. קולפים את שיני השום וקוצצים אותן גס. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את השום בזהירות, עד שהוא מקבל צבע זהוב. מוסיפים את הכמון והכורכום ומערבבים היטב. מורידים מיד מהאש.
6. יוצקים את תכולת המחבת על האורז ומערבבים היטב. סוגרים את המכסה, ממתינים כמה דקות ומגישים.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון