חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שופלור - תבשיל כרובית וקציצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של יוסי אזולאי ממאסטר שף, הוכן השבוע וקצר מחמאות. טעים טעים. הכפלתי פי שלוש את המתכון, ונגמר!
שופלור - תבשיל כרובית וקציצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון של יוסי אזולאי ממאסטר שף, הוכן השבוע וקצר מחמאות. טעים טעים. הכפלתי פי שלוש את המתכון, ונגמר!
הוראות הכנה
מרכיבים
לכרובית המטוגנת:
ראש שלם של כרובית מחולק לפרחים בינוניים
קמח
2 ביצים
לתערובת הקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל מגורר
3-4 שיני שום קצוץ דק
2 פרוסות לחם שהושרו כמה דקות במים (רק את החלק הרך)
1/3 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
1/3 חבילה כוסברה קצוצה
1/3 חבילה פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
מעט פלפל אנגלי
מלח
פלפל לבן
לציפוי:
צלחת קמח
2 ביצים
לרוטב2:
בצל מגורר
3 עגבניות בינוניות מרוסקות דק
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה
1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי תערובת הקציצות, יוצרים קציצות עגולות גדולות (קוטר 6-7 ס"מ).
2. מצפים כל קציצה בקמח ואז בביצה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
3. טובלים את פרחי הכרובית בקמח, בביצה ומטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים על נייר סופג.
4. מטגנים בסיר את הבצל המגורד עד שהופך לשקוף ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים כ-6-8 דקות על אש בינונית גבוהה עד להסמכת התערובת.
5. מוסיפים את הכמון, הכורכום המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה כתום עז.
6. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
7. ממקמים בסיר את הכרוביות ואת הקציצות ומוודאים שהמים מגיעים לחצי גובה הכרובית.
8. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-35-45 דקות (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).
מגישים עם אורז לבן.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון