חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שום וגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם שום וגבינות קריספי מבחוץ ואוורירי מפנים.. מעדן! brכל הסיפור הזה לוקח כשעתיים. ארוך אבל משתלם. brזה לחם שיוצא כמו במסעדות שמגישים לצד האוכל.
לחם שום וגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם שום וגבינות קריספי מבחוץ ואוורירי מפנים.. מעדן! brכל הסיפור הזה לוקח כשעתיים. ארוך אבל משתלם. brזה לחם שיוצא כמו במסעדות שמגישים לצד האוכל.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
300 גרם קמח
3/4 כוס מים פושרים
חצי כפית שמרים יבשים
כף שמן זית
כפית סוכר
חצי כפית מלח
למילוי
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינת פרמז'ן
50 גרם גבינת שמנת (רצוי עם אחוז שומן גבוה)
*הערה: אפשר גם להשמש בגבינות אחרות.. רצוי גבינות שמנות כמו צ'דר וגבינת עיזים.
למריחה:
צרור פטרוזילה
5 שיני שום
שמן זית
20 גרם חמאה
קצת מלח
אופן ההכנה
1.מערבבים אתם השמרים עם הסוכר והמים הפושרים ומחכים כ5 דק'.
2.בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח ומוסיפים את שמן הזית.
3.שופכים את המים עם השמרים המומסים לקמח בהדרגה ולשים כ10 דק'.
*הבצק יכול לצאת קצת דביק. אל דאגה, משמנים אותו בסוף הלישה ואין שום בעיות בהמשך.
4.מתפחים את הבצק לכ40 ד'ק עד שעה.
בינתיים מכינים את תערובת המריחה:
מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה,שיני השום ובערך חצי כוס שמן זית ומפעילים עד שמתקבל ויניגרט. מתבלים עם קצת מלח ומוסיפים את החמאה המומסת.
5.לוקחים את הבצק שהספיק לתפוח ויוצרים במרכז גומה.
6.מכניסים לגומה את הגבינות וסוגרים עליה את הבצק.
7.לשים כ2 דק' את הבצק ונותים לו עוד התפחה של שעה.
8.מוציאים את הבצק מקערת ההתפחה ויוצרים כיכר בעובי של 2 ס"מ.
9.מכסים את הכיכר ונותנים לבצק לתפוח עוד חצי שעה.
10.כעבור חצי שעה חותכים עם סכין או גלגלת של פיצה את הכיכר (כמו בתמונה)
11.מושחים את הבצק בתערובת ה"מריחה" בנדיבות!
12.מכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש ל220 מעלות לכ10-13 דק עד להזהבה.
בתיאבון!
מגיש: zuma123
מקור:
שתף את המתכון