חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט סלק - אבל אחר!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט מיוחד, שמשלב באופן מושלם בין חריפות, מתיקות וחמיצות מתונה. אפשר להשתמש בסלק שבושל עד ריכוך, או כזה שנאפה בנייר כסף בחום של 180 מעלות, או ? למי שבאמת לא אוהב להתאמץ ? סלק בוואקום שמוכרים בסופר. אם מכינים מסלק שבושל במים, נותר מהסלט ה-מ-ו-ן רוטב, שאפשר להקפיא ולהשתמש כרוטב לסטייקים, לפאטה כבד, ואפילו סתם לקישוט צלחות.
סלט סלק - אבל אחר!
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט מיוחד, שמשלב באופן מושלם בין חריפות, מתיקות וחמיצות מתונה. אפשר להשתמש בסלק שבושל עד ריכוך, או כזה שנאפה בנייר כסף בחום של 180 מעלות, או ? למי שבאמת לא אוהב להתאמץ ? סלק בוואקום שמוכרים בסופר. אם מכינים מסלק שבושל במים, נותר מהסלט ה-מ-ו-ן רוטב, שאפשר להקפיא ולהשתמש כרוטב לסטייקים, לפאטה כבד, ואפילו סתם לקישוט צלחות.
הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג סלק אדום, מבושל, אפוי או מוכן בוואקום
5 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פלפל שאטה גרוס
2 כפיות מלח גס
2 כפיות כמון
כף לימון סחוט טרי
2 כוסות סוכר (לא, זו לא טעות ואכן מדובר ב-2 כוסות)
אופן ההכנה
1. חותכים את הסלק לקוביות או לפרוסות.
2. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות.
3. מוסיפים פפריקה ומלח, ומערבבים היטב.
4. מכניסים את הסלק לסיר מבלי לערבב, ומוסיפים את השאטה, כמון וסוכר.
5. מבשלים על להבה בינונית, למשך כ-5-10 דקות. הסוכר מתקרמל לאט לאט. בשלב זה מערבבים מעט ובאיטיות.
6. ממשיכים בבישול על להבה בינונית למשך 10-15 דקות נוספות. רגע לפני שמסירים מהאש מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים בעדינות.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון