סלט מיוחד, שמשלב באופן מושלם בין חריפות, מתיקות וחמיצות מתונה. אפשר להשתמש בסלק שבושל עד ריכוך, או כזה שנאפה בנייר כסף בחום של 180 מעלות, או ? למי שבאמת לא אוהב להתאמץ ? סלק בוואקום שמוכרים בסופר. אם מכינים מסלק שבושל במים, נותר מהסלט ה-מ-ו-ן רוטב, שאפשר להקפיא ולהשתמש כרוטב לסטייקים, לפאטה כבד, ואפילו סתם לקישוט צלחות.
|
|
סלט מיוחד, שמשלב באופן מושלם בין חריפות, מתיקות וחמיצות מתונה. אפשר להשתמש בסלק שבושל עד ריכוך, או כזה שנאפה בנייר כסף בחום של 180 מעלות, או ? למי שבאמת לא אוהב להתאמץ ? סלק בוואקום שמוכרים בסופר. אם מכינים מסלק שבושל במים, נותר מהסלט ה-מ-ו-ן רוטב, שאפשר להקפיא ולהשתמש כרוטב לסטייקים, לפאטה כבד, ואפילו סתם לקישוט צלחות.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג סלק אדום, מבושל, אפוי או מוכן בוואקום
5 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פלפל שאטה גרוס
2 כפיות מלח גס
2 כפיות כמון
כף לימון סחוט טרי
2 כוסות סוכר (לא, זו לא טעות ואכן מדובר ב-2 כוסות)
אופן ההכנה
1. חותכים את הסלק לקוביות או לפרוסות.
2. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות.
3. מוסיפים פפריקה ומלח, ומערבבים היטב.
4. מכניסים את הסלק לסיר מבלי לערבב, ומוסיפים את השאטה, כמון וסוכר.
5. מבשלים על להבה בינונית, למשך כ-5-10 דקות. הסוכר מתקרמל לאט לאט. בשלב זה מערבבים מעט ובאיטיות.
6. ממשיכים בבישול על להבה בינונית למשך 10-15 דקות נוספות. רגע לפני שמסירים מהאש מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים בעדינות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון