הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1/2 ק"ג חומוס יבש מהזן הקטן
2 פלפלונים שיפקה מוחמצים
8 שיני קונפי שום
1/2 כוס טחינה גולמית
2 פרוסות של לימון כבוש
אופן ההכנה
ההכנה
משרים את החומוס למשך הלילה (או 12 שעות)
שוטפים היטב את החומוס
מעבירים את החומוס לסיר מלא מים, ומבשלים עד לקבלת חומוס רך.
לאחר שהחומוס רך עד מתפרק למגע. מסננים אך לא לחלוטין. שומרים מעט גרגירים מבושלים בצד ואת השאר מעבירים למעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת אחידה.
לטחון את החומוס והשום הרך עם פרוסות הלימון הכבוש והפלפלונים במעבד מזון. רצוי ללא הוספת נוזלי הבישול ועד קבלת ממרח חלק.
התחלתי בכפות ספורות של גרגירי חומוס בתוספת של מעט מאוד נוזלים (פחות מכף) . לאחר טחינה ראשונית הוספתי עוד כפות ספורות של גרגירי חומוס וטיפת נוזלים עד שכל החומוס הפך לממרח חלק. שמרתי מעט גרגירי חומוס מבושלים בצד להגשה.
להמשיך לטחון את ממרח החומוס עד שמרקמו חלק.
מוסיפים את הטחינה הגולמית מערבבים היטב,
מעבירים לצלחות אישיות כמות נאה ממחית החומוס, מעליה מפזרים מעט גרגירי חומוס ורוטב תתבילי. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובוזקים מעל שמן זית
לרוטב התתבילי
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 שיני שום כתושות דק
1/3 כוס מיץ לימון
1/2כוס שמן זית
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון