הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת עלי בייבי גדולה
3 אגסים קלופים חלוטים כ 10 דקות במעט יין אדום סוכר ולימון
נקטרינה או אפרסק או פלחי תפוז שהוצאו מעטיפתם
גבינה כחולה (דננבלו או תואמות)
אגוזי מלך
מעט דבש
מעט יין אדום ( כחצי כוס עד כוס)
סוכר
לימון
רוטב ויניגרט לטעמכם
אופן ההכנה
האגוזים: מסכרים את האגוזים במעט דבש - על כל 100 גרם ככף דבש.(עושים זאת על ידי חימום על מחבת טפלון) מחכים שיתקרר
את האגסים הקלופים חולטים כ15 דקות ביין האדום כם כף מיץ לימון וכ 2 כפות סוכר. ( לא לזרוק את מי החליטה הם יכולים לשמש כבסיס לרוטב ויניגרט או פשוט לשתות אותם זה ממש טעים)
פירסים את הפירות המגולענים לפרוסות בעובי דק.
מפוררים את הגבינה. מומלץ על כמות של כ100 גרם לפחות לסלט שנפחו חבילת עלי בייבי גדולה.
עכשיו מכינים הכל בקערות נפרדות ומערבבים רק כשכולם כבר ליד השולחן.
מערבבים ו... נאנחים מעונג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון