הוראות הכנה
מרכיבים
ממרח ויניגרט בטטה
2 בטטות בינוניות
1 כוס מים
1 כף חמאה או מחמאה
1 שן שום
1 כפית סוכר
2 כפות חומץ אורז או יין
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, טחון טרי.
אופן ההכנה
1מניחים את הבטטה מקולפות ופרוסות בתוך תבנית, מוסיפים מים וכף חמאה ומכסים היטב בנייר כסף. אופים ב-200 מעלות כ-40 דקות, עד שהבטטה רכה לגמרי. מוציאים ומצננים. אפשר לאפות את הבטטה גם במיקרוגל. במקרה זה יש לכסות את התבנית בניילון נצמד ולאפות 8 דקות.
2 טוחנים את הבטטה במעבד מזון עד שמתקבלת מחית.
3 טוחנים בבלנדר את שאר החומרים יחד עם 3-2 כפות ממחית הבטטה את מה שנשאר מהבטטה אפשר להקפיא ולשמור לפעם הבאה. טועמים ומתקנים את התיבול. שימושים אפשריים: תוספת לירקות ירוקים למיניהם, למשל תרד או מנגולד מאודה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון