הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים למרק עוף מו?רי עם מנטה ולימון :
עוף שלם, קטן ושטוף היטב
2 ליטר מים
3/4 כפית מלח
בצל גדול, קצוץ דק
125 גרם אורז פרסי
3 לימונים עסיסיים
6 כפות מנטה טרייה, קצוצה דק
לכופתאות:
1/2 ק"ג חומוס, קלוי וטחון (ניתן להשיג
בחנויות תבלינים)
1/2 ק"ג חזה עוף/הודו טחון
1 בצל קצוץ
1 כפית הל טחון
3/4 כוס מים
1 ליטר ציר עוף מוכן
אופן ההכנה
למרק:
שמים את העוף בסיר כבד, מכסים במים ומוסיפים את המלח. מרתיחים מעל להבה גדולה, ומתחילים לקפות את הקצף המצטבר למעלה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל. מכסים ומבשלים שעה. מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהוא מוכן. להגשה: מניחים בתחתית כל קערה כפית מנטה, יוצקים את המרק וסוחטים לתוכו מחצית לימון. אופציה: מוסיפים כופתאת גונדי (מתכון להלן).
לכופתאות:
מערבבים היטב את כל חומרי הכופתאה, וצרים כדורים בגודל קלמנטינה. מבשלים כשעה בתוך ציר העוף. מגישים בתוך מרק עוף מורי, שהובא לעיל, ואפשר גם עם מרק "פולני"
בתוספת מיץ לימון.
גיוון: ניתן לבשל את הכופתאה גם עם 250 גרם בשר בקר טחון, במקום העוף/הודו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון