חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאפל סרטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאפל סרטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' חומוס יבש
500 גר' בשר סרטנים (אם לא מוצאים אפשר להחליף בסורימי - חלבון דגים)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
10 שיני שום כתושות
2 כפיות סודה לשתיה
שמן זית
שמן לטיגון עמוק (מומלץ קנולה)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס במשך 12 שעות. מחליפים את המים כשעה לפני תום ההשריה.
חולטים את בשר הסרטנים/הסורימי במים רותחים במשך דקה ומוציאים.
טוחנים את החומוס והסרטנים במטחנת בשר. אם אין מטחנת בשר ניתן להשתמש בלהב הפומפיה של מעבד המזון - המטרה היא קבלת תערובת של חלקיקים ולא עיסה מעוכה...
מערבבים את התערובת בקערה עם השום, הג'ינג'ר, הפטרוזיליה, הכוסברה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 2 כפיות סודה לשתיה ומעט שמן זית לקבלת תערובת נוחה ליצירת כדורים (לא יבשה מדי ולא נוטפת נוזלים).
מחממים שמן לטיגון עמוק, מכינים כדורי פלאפל מהתערובת שיצרנו ושולים עם כף מחוררת לאחר שהשחימו. מספיגים מעט על נייר סופג ומגישים.
מומלץ להגיש עם טחינה טריה.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון