הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' חומוס יבש
500 גר' בשר סרטנים (אם לא מוצאים אפשר להחליף בסורימי - חלבון דגים)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
10 שיני שום כתושות
2 כפיות סודה לשתיה
שמן זית
שמן לטיגון עמוק (מומלץ קנולה)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס במשך 12 שעות. מחליפים את המים כשעה לפני תום ההשריה.
חולטים את בשר הסרטנים/הסורימי במים רותחים במשך דקה ומוציאים.
טוחנים את החומוס והסרטנים במטחנת בשר. אם אין מטחנת בשר ניתן להשתמש בלהב הפומפיה של מעבד המזון - המטרה היא קבלת תערובת של חלקיקים ולא עיסה מעוכה...
מערבבים את התערובת בקערה עם השום, הג'ינג'ר, הפטרוזיליה, הכוסברה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 2 כפיות סודה לשתיה ומעט שמן זית לקבלת תערובת נוחה ליצירת כדורים (לא יבשה מדי ולא נוטפת נוזלים).
מחממים שמן לטיגון עמוק, מכינים כדורי פלאפל מהתערובת שיצרנו ושולים עם כף מחוררת לאחר שהשחימו. מספיגים מעט על נייר סופג ומגישים.
מומלץ להגיש עם טחינה טריה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון